Happy New Year 2021 | Articles

З Новим 2021 роком!

На зламі десятиліть Algotester також вирішив оновити свій логотип та фірмову продукцію. Цього року у нас було чимало цікавих подій, важливих змін та оновлень. Перед Новим роком хочемо пригадати основні з них та почути Ваші побажання щодо наступного року.

Перш за все, 2020 рік вніс свої корективи у розклад Коледжу алгоритмічного програмування, занять якого не було ще як з березня. Проте відважна команда лекторів Коледжу не знітилась і за підтримки NovaUkraine активно працювала над першим сезоном відео курсу "Algotester Online Course". Це набір з 4+7 епізодів базового рівня з детальним поясненням теми, розбором задач з архіву та демонстрацією коду.

Також цього року за підтримки компанії Huawei ми вперше провели кілька двотижневих марафонів. Це новий формат змагань, де учасники протягом тривалого часу розв'язують одну оптимізаційну задачу. Докладніше можна ознайомитись на відповідних сторінках подій: GCC, VMSC та DLBC.

На цьому нововведення у плані нетипових змагань 2020 року не закінчились. Учасники обох Playful Contests протягом кількох годин розв'язували нестандартні задачі, де не завжди потрібно писати код. Наприклад, в одному із завдань учасників просять зіграти у гру Bicoloured 2048 та отримати якомога кращий результат. А скільки балів зможете отримати Ви? Зіграйте та поділіться з нами своїм результатом у Facebook або Telegram.

Серед традиційних варто відзначити змагання до семиріччя платформи Algotester з чудовим відео розморожування турнірної таблиці, змагання до міжнародного дня щасливих чисел, який офіційно затвердили тільки цього року, Online Programming Contest 2020, індивідуальні першості в університеті імені Івана Франка та у Львівській політехніці, змагання Ужгородської літньої школи та учнівські олімпіади з програмування з набором розборів задач за кілька останніх років.

У 2020 платформа зазнала багатьох системних змін. Algotester переїхав на новий сервер, а після усіх оновлень користувачі можуть, наприклад, шукати задачі в Архіві за назвою чи змаганнями, переглядати нові розділи Події та Розбір, надсилати свої розв'язки до задач через редактор коду та багато іншого. Окрім цього у нас з'явились канали у Telegram та Youtube. Хто ще не підписався чи не поставив вподобання?

Станом на кінець року спільнота сайту налічує понад 8000 користувачів, в архіві розміщено більше ніж 800 задач, а загалом платформа опрацювала 380+ тисяч розв'язків.

Algotester хоче знати що Ви думаєте про нововведення 2020 року та якою б Ви хотіли бачити платформу у наступному році? Поділіться своїми думками та ідеями у соціальних мережах чи через форму зворотного зв'язку. Зичимо усім веселих свят, міцного здоров'я та, звісно ж, багато успішних розв'язків у 2021 році!

 

Команда Algotester